Struktura obiektu
Tytuł:

The influence of temperature on function of mammalian skeletal muscles

Twórca:

Malak, Bartosz

Data wydania:

2020

Wydawca:

Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Miejsce wydania:

Poznań

Format:

pp.19-24; 30cm

Liczba stron:

6

Tytuł poprzedni:

kliknij tutaj, żeby przejść ; Studies in Physical Culture and Tourism

Jest częścią:

Trends in Sport Sciences 2020 Vol.27 No.1

Abstrakt:

The influence of the thermal environment on physiological processes and body temperature have been widely studied. Skeletal muscles are one of the tissues that are very sensitive to different thermal conditions. The temperature of muscle, especially in limbs, is frequently different than core temperature and fluctuates daily. For example, the resting muscle temperature of humans (core temperature 37°C) may vary from 29.4 to 34°C but may be increased to 40°C in the same muscle during activity [3]. The change in temperature between resting and working muscle has the potential to considerably alter the rate of contractile muscle properties and power outcomes. This review presents the current state of knowledge regarding the effect of temperature on properties of mammalian skeletal muscle contractions, specifically the biomechanical, metabolic, and neuromuscular aspects.

Temat i słowa kluczowe:

skeletal muscle ; physiology ; contraction ; hypothermia ; hyperthermia ; metabolism

Język:

eng

Udostępniane przez:

Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu ; Biblioteka Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Typ obiektu:

artykuły

Prawa:

wszystkie prawa zastrzeżone

Prawa dostępu:

dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Licencja:

udostępnianie na podstawie umowy z właścicielem majątkowych praw autorskich

Właściciel praw:

Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Digitalizacja:

Biblioteka Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu

ISBN/ISSN:

2299-9590

DOI:

10.23829/TSS.2020.27.1-3

×

Cytowanie

Styl cytowania: