Władysław Gurowski Marszałek Wielki W. X. Lit: Ordarow Orła Białego, S. Stanisława, Alexandra Newskiego, Y S. Anny, kawaler - [inc.:] "Wszem w obec, y kazemu z osobna [...] do wiadomości podaię: Jż gdy Artykułami Marszałkowskiemi, Prawem Roku 1678. zatwierdzonemi [...]" - Gurowski Władysław herbu Wczele (1717-1790) marszałek wielki litewski (brak)
Zakaz ograniczający prawo noszenia i używania broni w miastach
Keywords: druki urzędowe 18w.; parlamentaryzm polski 18w.; materiały sejmowe; Gurowscy herbu Wczele