Władysław z Gurowa Gurowski Marszałek Wielki W. X. Litewskiego, Orderow Orła Białego, Alexandra Newskiego, S. Stanisława, y S. Anny Kawaler - [inc.:] "Wszem w obec, y kazemu z osobna, [...] do wiadomości podaię: Jż gdy nieco, coraz to wiekszym" - Gurowski Władysław herbu Wczele (1717-1790) marszałek wielki litewski (brak)
Obwieszczenie ograniczające prawa przekupniów w celu zahamowania drożyzny
Keywords: druki urzędowe 18w.; parlamentaryzm polski 18w.; materiały sejmowe; Gurowscy herbu Wczele