Przymowienie się Tegoz, ex Turno Dnia 4. Listopada - Jabłonowski Stanisław Paweł herbu Prus III (1762–1822) (Dufour Piotr)
Dotyczy sprawy przejęcia monopolu tabacznego przez skarb państwa
Keywords: parlamentaryzm polski 18w.; materiały sejmowe; sejm 1786; Jabłonowscy herbu Prus III; Stanisław Paweł Jabłonowski (1762-1822)