Woda źródłowa we Lwowie, chemicznie rozebrana : tudzież niektóre uwagi o wodzie żelazistej w Sokolnikach, i o alkalicznych wodach mineralnych w Iwoniczu i Szczawnicy - Torosiewicz, Teodor (1803–1876) (Orgelbrand, S.)
Estr XIX t. 4 s. 518.
Keywords: wody mineralne 19w.; hydrologia 19w.; Lwów (Ukraina, obw. lwowski) 19w.