Rocznik Pleszewski 2016 - Hajdasz, Witold. Red.; Mielcarek, Elżbieta. Red.; Ptak, Arkadiusz. Red.; Rutkowska, Katarzyna. Red.; Staszak, Adam. Red. (Muzeum Regionalne w Pleszewie)
,awq4787/88q21q821qa879q521qa8714/
Keywords: kalendaria; ludzie; społeczeństwo; historia miasta; Bracia Czescy; piłka nożna; zbrodnie hitlerowskie; okupacja hitlerowska; Korzkwy; Krug von Nidda, Friedrich Albert Franz (1776–1843); ruch oporu; Bogusz, Marian (1920-1980); ratusz; administracja; pogotowie ratunkowe; linie kolejowe; konie; dożynki