Legenda aurea. - Jakub z Voragine (błogosławiony ; około 1228-1298) (Ge. Husner)
Na karcie ochronnej okładziny górnej rękopiśmienny wpis: Iacobus Ianuensis Legenda aurea oraz nieczytelne ślady wpisu.
Keywords: inkunabuły Biblioteki PTPN; Swięci chrześcijańscy -- -- legendy -- stare druki do 1500.; Hagiografia chrześcijańska -- średniowiecze -- stare druki do 1500.