Historya o kulawym Frydzie / [tłumaczył Miachal [!] Goniakowski nauczyciel z Baranowa dnia 18go marca 1847 roku]. - Goniakowski, Michał (Towarzystwo Główne dla Chrześciańskich Książek Treściwych w Krajach Pruskich)
Tekst w j. pol. Alfabet gotycki.
Keywords: literatura polska 19w.