Sprawozdania Komisyi do Badania Historyi Sztuki w Polsce. - Tomkowicz, Stanisław (1850–1933); Łuszczkiewicz, Władysław (1828–1900) (Nakładem Akademii Umiejętności)
Z XIII tablicami litograficznymi i 7 rycinami w tekscie.
Keywords: architektura romańska - Polska; sztuka - historia; Zwierzyniec (dzielnica Krakowa)